Снимки на шато Алпия

Сградата е построена в чертите на природен парк „Сините камъни”. Проектирана е в алпийски стил, в живописна местност, в подножието на Стара планина, над град Сливен. В непосредствена близост се намира станцията на лифта на природния парк Карандила. В миналото сградата се е използвала за правителствена резиденция. В по-голямата си част комплекса е запазил автентичния си вид от този период. Проектите за нови идейни проекти за реконструкция са възложени от Болкан Резидънс ЕООД. Инвеститорът цели разработване на осъвременена концепция за обекта с допълване на нови функции – бизнес център с малки конферентни зали, основен спектър от SPA и рекреациони дейности, обединяване на обществените пространства на партерно ниво, разширение на стаите, преориентиране на външни тераси и места за почивка към природните дадености и изключителните гледки които се разкриват към града.


Фасадна разработка - вариант 1

И двата идейни варианта целят да се запази вида на комплекса и деликатно да се реформира запазвайки линията на старата сграда и прилежащите паркови пространства. Фасадните промени целят, подобрения в естетическия вид и постигане на по-високо ниво на енергийна ефективност. Във вариант 1 са използвани фасадни плоскости на FUNDERMAX, комбинация от два цвята 0037 и 0085. Парапетите са подменени с нови от триплекс в комбинация от два цвята на стъклата в него. Покривната система изцяло се подменя с етернитови фиброциментови плочи на ETERNIT- Германия.


Фасадна разработка - вариант 2

Във вариант 2 за подмяна на облицовката се използва естествена дървесина от дъб на FOREST TRADE в комбинация с дъбови парапети. Решението предвижда използването на топло изолационен пакет на BAUMIT в цвят 0018/HBL 77. Покривното покритие се подменя изцяло с естествени каменни плочи на CUPA от Алимакс ООД.


Етикети:, ,

Други проекти


Pin It on Pinterest

Share This